Menu

Vind voetbalreizen en wedstrijdtickets!
Vergelijk 42 voetbalreizen en 260 wedstrijdtickets en vind je beste aanbieding

Nieuws Mourinho nieuwe coach Tottenham Hotspur

Mourinho nieuwe coach Tottenham Hotspur

Door: Dirk Julicher, op: 20-11-2019

Daags na het ontslag van Mauricio Pochettino heeft Tottenham Hotspur José Mourinho aangesteld als nieuwe manager van de club. De Portugees tekent een contract dat hem tot 2023 aan de club verbindt.

Mourinho zat bijna een jaar zonder werk
In december 2018 werd Mourinho ontslagen als coach van Manchester United. 'The Special One' nam daarna een tijdje afstand van het voetbal, maar liet de laatste tijd meermaals merken open te staan voor een nieuwe uitdaging. Nu strijkt hij dus opnieuw neer in Londen waar hij ook al twee keer aan het roer stond van Chelsea.

"Ik heb veel zin om aan de slag te gaan bij een club met zo'n verleden en achterban", zegt Mourinho in een reactie. "Ik word warm van de kwaliteit die het elftal en de jeugdopleiding hebben. Het is heel aantrekkelijk om met deze spelers te mogen gaan werken."

Sterk seizoen onder Pochettino snel vergeten
Mauricio Pochettino was maarliefst 5 jaar traininer van de 'Spurs' en beleefde vorig seizoen met het behalen van Champions League finale ten koste van Ajax een van zijn hoogtepunten. Ook in de Premier League waren de resultaten goed. Hoe anders is het dit seizoen. In de Premier League bezit het team de 14e plek. In de Champions League werden in 4 wedstrijden 7 punten behaald. Dieptepunt was de 2-7 thuisnederlaag tegen Bayern München.

Bezoek Tottenham in het nieuwe stadion
Altijd een wedstrijd van Tottenham Hotspur willen bijwonen? Bekijk hier alle tickets naar Tottenham.