Vergelijk 42 voetbalreizen en 260 wedstrijdtickets en vind je beste aanbieding

Nieuws Ajax verslaat Lille in de Champions League

Ajax verslaat Lille in de Champions League

Door: Dirk Julicher, op: 28-11-2019

Ajax heeft de lastige uitwedstrijd tegen het Franse Lille OSC met 0-2 gewonnen. De gehavende ploeg van Ten Hag trok door goals van Ziyech en Promes aan het langste eind tegen de ploeg uit de Ligue 1.

Ajax snel op voorsprong

De eerste aanval van Ajax was meteen raak. Na het onderscheppen van de bal, lag deze razendsnel bij Tadic die de assist gaf op de inlopende Hakim Ziyech. In het restant van de eerste helft kwam Ajax een aantal keren goed weg, maar was het ook de bovenliggende partij.

De grootste zorgen van deze helft waren het uitvallen van Labyad vanwege een blessure en de onstuimige Mazraoui, die ontsnapte aan een rode kaart.

Lang en Alvarez de 2e helft in actie

In de 2e helft verscheen Ajax daarom met Noa Lang en Edson Alvarez aan de aftrap. Zij maakten zo de geoliede machine Ziyech, Promes van dichtbij mee. Zoals zo vaak krulde Ziyech de bal bij de 2e paal waar Promes de bal met veel gevoel afronde.

Ook in deze helft kreeg Ajax de nodige kansen tegen, maar keeper Onana hield Ajax op de been.

Met nog een wedstrijd te gaan lonkt de knock-out fase van de Champions League voor Ajax. Een gelijkspel tegen Valancia volstaat voor overwintering in het toernooi. Een overwinning betekent dat Ajax als 1e eindigt in de poule. Europa League deelname is al een feit, maar dit Ajax zal actief willen blijven in het bal der kampioenen.