Menu

Vind voetbalreizen en wedstrijdtickets!
Vergelijk 4 voetbalreizen en 353 wedstrijdtickets en vind je beste aanbieding

Expert review: Met Equipo Voetbalreizen naar Manchester United - Newcastle United

Manchester United is een club die we met onze vriendengroep altijd wel een keer live aan het werk wilden zien op Old Trafford. Toen het wedstrijdschema van Manchester United bekend werd sprong de wedstrijd tegen het eveneens Nederlands getinte Newcastle United er meteen uit. Na een korte zoektocht kwamen we uit bij een aanbieding van Voetbalreizenonline.com waar we de reis geboekt hebben.

Voorafgaand aan onze voetbalreis naar Manchester United

Tijdens het zoeken naar een goede aanbieding voor deze reis kwamen we uit op de website van voetbalreizenonline.com. Erg makkelijk en gebruiksvriendelijk was de mogelijkheid om de hele reis zelf op maat samen te stellen:

  • Kies vanaf welke luchthaven je wilt reizen
  • Kies data voor je heen- en terugreis
  • Kies welke zitplaats je wilt in het stadion?
  • Kies je hotel, mede op basis van ligging in Manchester
  • Kies de exacte vlucht en vluchttijden die bij je criteria past

Een van onze nadrukkelijke wensen was om te reizen vanuit Eindhoven of Düsseldorf aangezien deze luchthavens voor ons makkelijk te bereiken zijn. Toen we de opties bekeken voor vluchten vanuit Eindhoven bleken we midden in de roos te hebben geschoten. De vluchttijden waren (en zijn) ideaal!

  • Vlucht Eindhoven – Manchester vrijdag 21 augustus 16.30 uur
  • Wedstrijd Manchester United – Newcastle United zaterdag 22 augustus 13.45 uur
  • Vlucht Manchester – Eindhoven zondag 23 augustus 13.50 uur

Buiten het feit dat je niet ’s nachts hoeft te reizen o.i.d. heb je dan een hele (stap)avond, een fantastische (voetbal)dag en (stap)avond. De zondag kun je dan rustig aanschuiven bij het ontbijt, je spullen pakken en beginnen aan de terugreis. Ideaal!

Hoewel de informatie over de te boeken hotels prima is tijdens het boeken bij voetbalreizenonline.com hebben we toch nog even contact gezocht met de organisatie. Wij vroegen ons af welk hotel we het beste konden nemen? Voor ons was het belangrijk om in het centrum te verblijven, dicht bij het uitgaansgebied van Manchester. Daarnaast moest Old Trafford natuurlijk goed bereikbaar zijn. Ons werd aangeraden om te kiezen voor het hotel: Thistle Manchester City Centre, The Portland. Dit hotel ligt direct aan het Northern Quarter, een absoluut aan te raden uitgaansgebied in Manchester met veel pubs, bars en clubs. Uiteindelijk kozen wij voor dit hotel en hebben we de reis geboekt.

Na het boeken van de reis ontvingen wij al snel een boekingsbevestiging, het reisplan, hotelvoucher en ticketvoucher. Ook werd ons gevraagd om uiterlijk 5 dagen voor vertrek een kopie van ons ID/paspoort te sturen zodat wij online ingecheckt konden worden.

Niet alleen bij de keuze van het hotel bleken de medewerkers van Voetbalreizenonline.com vriendelijk en behulpzaam. Helaas moest een van onze vrienden gebruik maken van zijn annuleringsverzekering. Hierbij werden al onze vragen netjes beantwoord en werd een annuleringsbevestiging beloofd.

Het verblijf in Manchester

Op vrijdag 21 augustus arriveerden wij om 16.45 uur (plaatselijke tijd) in Manchester. Vanuit het vliegveld namen we een taxi die ons voor £ 30 naar ons hotel in hartje Manchester bracht. £ 1 staat op het moment van schrijven gelijk aan € 1,36 wat betekent dat onze taxirit ruim € 40,- kostte. Voor 10 pond per persoon sta je dan wel binnen 30 minuten voor je hotel in Manchester.

Het The Portland hotel in het centrum van Manchester is een prima hotel. Vriendelijke medewerkers, schone kamers, ruime kamers en een heerlijk Engels ontbijt. Als je je telefoon wilt opladen, hou er dan wel rekening meer dat je een wereldstekker o.i.d. mee neemt.

Tijdens onze voetbaltrip verbleven we het grootste gedeelte van de tijd in het centrum van Manchester. De wedstrijd zelf is uiteindelijk maar een klein gedeelte van de reis. Ons weekend stond in het teken van vriendschap, voetbal en gezelligheid. Dat je in Manchester goed kunt shoppen en dat er veel te bezichtigen is, dat zal zeker zo zijn. Tijdens ons vriendenweekend hebben wij ons meer begeven richting pubs en bars waar we ons onder het genot van een biertje konden amuseren. En daar leent Manchester en zeker het Northern Quatern zich uitstekend voor!

Op de vrijdag- en zaterdagavond kun je er prima op stap. Er is altijd wel wat te doen. Wij kozen voor een bar als ‘The Blackdog Ballroom’. Terwijl deze bar langzaam vol stroomde genoten wij van een ‘pint’ en speelde we een potje pool op een van de vele tafels. De sfeer was er heel relax en gemoedelijk en de Engelsen zijn altijd in voor een praatje over voetbal. Ook in een andere bar die we bezochten bleek dit zo te zijn. Bij het plaats nemen aan een tafel werd ons meteen gevraagd waar we vandaan kwamen en was het eerste contact gelegd. Dit resulteerde in 2 gezellige uren praten over voetbal met wildvreemde Engelsen. Maar, hoe later het wordt, hoe meer Engelsen je zult zien die je eigenlijk ook wel verwacht had te zien. Dronken mannen en schaars geklede vrouwen zal je zeker zien tijdens het stappen in Manchester!

De wedstrijd en sfeer

Op zaterdagmorgen zijn we rond half 11 in de taxi gestapt richting Old Trafford. Bij aankomst zie je ook weer precies wat je verwacht. Een woonwijk met in de achtertuin een gigantisch stadion. Daarnaast was het in de straten en rondom het stadion al behoorlijk druk met fans van de thuisploeg en kleine groepjes supporters van Newcastle United.

Ons belangrijkste moment was uiteraard het ophalen van de tickets. Voetbalreizenonline.com had dit opnieuw keurig voor elkaar. Na onze boeking ontvingen wij namelijk een ‘ticketvoucher’. Met deze voucher konden wij ons vanaf 2,5 uur voor de aftrap melden bij het ‘Ticketing and Membership Services building’. Wel inclusief officieel ID zodat gecheckt kon worden of de tickets wel aan ons meegegeven moesten worden. Een erg veilige en handige manier van verspreiden waar je vooraf absoluut geen buikpijn van hoeft te hebben. Die tickets, die krijg je wel!

Met de wedstrijdtickets op zak besloten we ons tussen de supporters te begeven. Waar beter dan in ‘The Trafford’ een kroeg op een steenworp afstand van Old Trafford. Een fantastische belevenis! Alleen maar supporters, veel bier en luidkeels gezang. Een prima kroeg om lekker in de sfeer te komen voor de wedstrijd.

Een uur voor de wedstrijd besloten we ons richting het stadion te begeven. Ideaal daarbij waren onze ‘kit-room tickets’. Hiermee hadden we namelijk toegang tot een apart gedeelte binnen het stadion wat gereserveerd was voor enkele tientallen personen. Hier stond een bar (eten en drinken), veel TV’s die toonden wat er op het veld gebeurde en had een eigen toilet gedeelte. Een ideale ruimte omdat je niet in lange wachtrijen hoeft te staan. Hierdoor konden we voor, tijdens (rust) en na de wedstrijd gezellig een drankje nuttigen en rustig iets eten.

Een kwartier voor de aftrap zijn we naar onze zitplaatsen gelopen. En wat een fantastische ervaring is dat! Waar Old Trafford op mij persoonlijk aan de buitenkant niet zo’n indruk maakte, was dit eenmaal binnen compleet anders. Een fantastisch stadion waar de sfeer direct vanaf druipte. Het gezang van beide supportersgroepen klonk al voor de aftrap door het ‘Theatre of Dreams’.

Hoewel de wedstrijd helaas geen doelpunten opleverde was de sfeer 90 minuten lang top. Met name de laatste 20 minuten waarin Manchester United behoorlijk wat kansen creëerde was indrukwekkend. Het publiek leefde fanatiek mee. Helaas leverde dit net niet het gewenste resultaat op.

Voetbalreis ervaring met Voetbalreizenonline.com

Wij kunnen Voetbalreizenonline.com absoluut aanbevelen. Bij vragen werden we netjes te woord gestaan, een prima service dus. Daarnaast is de volledige reis tot in de puntjes geregeld, niets dan lof daarvoor. Perfecte vluchttijden (en veel mogelijkheden daarin), een heel goed hotel op een voor ons perfecte locatie (op aanraden van Voetbalreizenonline.com) en perfecte zitplaatsen in het stadion. Eigenlijk zegt het genoeg dat het hele voetbalweekend ontzettend goed is bevallen, ondanks een 0-0 eindstand bij het belangrijkste ingrediënt van de reis.

Schrijf een review en je brengt jeugd in beweging

Ervaringen met voetbalreizen is waarover de bezoekers van VoetbalreizenVergelijken.nl graag lezen. Het geeft een goed beeld over de organisatie waar je een voetbalreis kunt boeken.

Om het schrijven van reviews aan te moedigen doneert VoetbalreizenVergelijken.nl € 1 per review aan een goed doel. 1x Per jaar maken wij de balans op en doneren wij het bedrag aan een doel wat met sport en jeugd te maken heeft. Dit jaar wordt het bedrag geschonken aan de Johan Cruijff Foundation.

Doe mee, schrijf een review!